Aandacht voor mens, milieu en dier.

Een ei waar de consument van geniet. Dat wilt u in de schappen zien. Maar voor ons – en gelukkig voor steeds meer consumenten ook – is het niet om het even hoe een ei wordt geproduceerd. Kwaliteit, smaak, rendement en efficiency zijn niet de enige maatstaven. Als familiebedrijf hebben we in onze bedrijfsvoering veel aandacht voor mens, milieu en dier.

Mens

We willen een werkomgeving creëren die veilig is en mensvriendelijk. Zware of repeterende arbeid laten we zoveel mogelijk over aan robots. Maar niet alleen onze medewerkers verdienen deze aandacht. We kopen heel bewust alleen kippenvoer dat samengesteld is met GMO-vrije grondstoffen. Ook hebben we als bedrijf vijf kinderen uit Colombia financieel geadopteerd, zodat ze zicht krijgen op een betere toekomst. Bovendien zijn we sinds April 2013 lid van RegioOndernemers Neder-Betuwe. Deze organisatie steunt het voedselzekerheidsproject in Burkina Faso voor een langere periode.

Milieu

Op alle mogelijke manieren proberen we het milieu te ontzien. Zo introduceerden we in 2005 al kunststof trays die hergebruikt kunnen worden, later gevolgd door kunststof pallets. Een deel van onze pluimveehouders wekt zelf stroom op met zonnepanelen. Steeds meer toeleverende bedrijven delen onze visie en installeren fijnstoffiltersystemen, om de uitstoot van ammoniak en fijnstof te beperken. Verder wordt zowel bij de pluimveehouder als bij ons het afval secuur gescheiden.

Dier

Decennialang was de kooi het gangbare huisvestingssysteem. Maar al sinds 1999 hebben wij kooi-eieren uit ons leverprogramma gehaald. Sindsdien leveren we uitsluitend eieren van hennen uit biologische, vrije uitloop- en scharrelstallen. Stallen waarin het dierwelzijn is gewaarborgd.